De winterperiode is weer aangebroken. Het is de tijd waarin het buiten vriest dat het kraakt. Als jij thuis komt wil je dan ook een behaaglijk warm huis. Je doet er alles aan om in een warm huis thuis te komen na je activiteiten buitenshuis. Je hebt een thermostaat en die zet je een paar graden hoger zodat het binnenshuis goed warm aanvoelt. Je zou verwachten dat met de cv-installatie jouw woning in no time heerlijk warm is. Niets is echter minder waar. Zeker als je al in een wat oudere woning woont voelt die kil en koud aan. En dat niet alleen in de winter maar het hele jaar door.
Hoeveel kost kruipruimte isolatie met schelpen
De reden waarom jouw huis zo kil aanvoelt komt dan ook niet door je verwarming. De echte reden is het feit dat je huis nauwelijks geïsoleerd is. In het verleden werd verondersteld dat een huis door een paar bufferzones met stilstaande lucht wel goed geïsoleerd zou zijn. Die gedachte is echter inmiddels achterhaald. Een huis wat niet extra geïsoleerd is verliest zijn warmte net zo snel als dat jij het opwekt. Eén van die zones in je huis waar veel warmte door vertrekt en waar kou door naar boven komt is je kruipruimte. De kruipruimte is die plek onder je huis waar je door het kruipluik kan komen. Het is een plek waar jij onder kan kruipen als er iets in je leidingen moet worden gerepareerd. De kruipruimte was ooit ontworpen als een ruimte waar lucht in zou stilstaan wat voor isolatie zou zorgen.
Het feit is dat de lucht in je kruipruimte door de ventilatiegaten in je muur nooit helemaal stil staat. Bovendien zijn veel woningen zodanig gebouwd dat grondwater gemakkelijk in de kruipruimte kan komen te staan. De gevolgen laten zich raden. Jouw muren hebben last van vocht wat vanuit de kruipruimte door je muren heen omhoog komt. Bovendien zorgt het vocht in je kruipruimte ervoor dat er continu een soort venijnige kou door je vloer heen omhoog komt(zie ook: vloerisolatie). Het is dan ook de hoogste tijd voor jou als woningbezitter om de strijd aan te binden met de kou in je huis en je kruipruimte te isoleren. Het gevolg zal zijn dat je huis beter beschermd is tegen vocht en kou van onderaf. Dat levert je gegarandeerd warme voeten op in de winter en een huis wat via de vloer tenminste geen warmte meer verliest.
Over isolatie middel hoor je allerlei verhalen. Het meest gehoorde verhaal is dat isolatiemiddel op basis van chemicaliën is, waardoor er giftige dampen in je huis komen te hangen na de isolatie. Gelukkig bestaan er ook isolatie middelen die op basis van natuurlijke grondstoffen zijn. Eén van die natuurlijke grondstoffen die veelvuldig wordt gebruikt voor kruipruimte isolatie is schelpen. Schelpen hebben van zichzelf een vocht absorberende werking en daarnaast houden ze lucht vast die daardoor stil blijft staan in je kruipruimte. Jij kan ervoor kiezen om je kruipruimte te laten isoleren met schelpen. Natuurlijk wil jij weten hoeveel je kwijt bent als jij je huis isoleert met schelpen. We hebben de prijzen voor je opgezocht.
Welk isolatiemiddel wil je gebruiken | Per welke eenheid is de prijs bepaald | Wat zit er bij de kostprijs inbegrepen | Wat is de kostprijs van het isolatiemiddel |
Schelpen | Per vierkante meter | Isolatiemiddel, aanvoer naar jouw huis, isolatie bedrijf medewerker die de schelpen stort in jouw kruipruimte en BTW | Gemiddeld 25 euro per vierkante meter. |
- Als je handig bent. Zie jij er niet tegenop om in je kruipruimte te duiken en over de hele vloer 30 centimeter schelpen te verspreiden? Dan kan je deze klus zelf prima doen. Je mag dan denken aan 12,50 euro per vierkante meter schelpen.
- Als je het werk liever uit handen geeft. Duik jij liever niet in je kruipruimte, dan laat je deze klus over aan een isolatie bedrijf. Die zullen dan ook gelijk voor alle benodigde apparatuur zorgen waarmee ze deze klus voor jou in no time klaren.
Hoe is de prijs van isolatie met schelpen samengesteld
Het prijskaartje van isolatie met schelpen wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je een isolatiebedrijf inhuurt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.
- Keuze 1: Moet er eerst nog water worden weggepompt. Het is natuurlijk het handigste om je kruipruimte te isoleren als er geen water meer in staat. Staat er een laag water in je kruipruimte dan moet je die eerst laten wegpompen.
- Keuze 2: Hoe groot is jouw kruipruimte. De prijs die we opgaven voor het isoleren met schelpen is een prijs per vierkante meter. Je kan zelf berekenen hoeveel het ongeveer zal gaan kosten om jouw kruipruimte te isoleren.
Praktische bespaartips
- Vraag offertes op.
Offertes opvragen
Het snelste bespaar jij op de kosten van je kruipruimte isolatie door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij direct meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen.