Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het is weer winter. Dit merk je gelijk als je binnen in je huis zit. De thermostaat moet een paar graden omhoog om het binnenshuis aangenaam warm te krijgen. Je zou denken dat je dan jouw radiatoren een uur aanzet waarna je huis gevuld is met warmte. Door circulatie in je huis zou het daarna blijvend warmer moeten zijn. De praktijk leert echter dat dit niet het  geval is. Zeker als jouw woning al wat ouder is moet je blijven stoken en wordt het binnenshuis nooit echt behaaglijk. De reden hiervan is dat een oudere woning niet goed is geïsoleerd. Er gaat dus een hoop warmte verloren in je huis. Eén van die plekken waar warmte verloren gaat is je vloer. Jij kan daar wat aan doen door kruipruimte isolatie aan te brengen.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie met isolatie chips

De kruipruimte is een ruimte onder je huis die daar vooral is vrijgehouden om gemakkelijk te kunnen werken onder je huis. Je mag er dan bijvoorbeeld aan denken dat daar leidingen voor water en stroom lopen. De kruipruimte zelf is een holle ruimte met een hoogte van minimaal 35 centimeter. Vaak gaat het mis omdat een woning te diep is gebouwd. De kruipruimte heeft dan niet genoeg hoogteverschil met het grondwater, waardoor het grondwater je kruipruimte in kan lopen. Dat grondwater staat daar stil. Stilstaand water heeft een aantal schadelijke effecten op je gezondheid. Eén van die effecten is dat het klimaat in je huis onaangenaam vochtig wordt. Een huis met een vochtig klimaat zal altijd onaangenaam kil en koud aanvoelen. Het is dan ook tijd om die vochtoverlast in je kruipruimte aan te pakken. Ook wanneer er geen water staat in je kruipruimte komt er kou vanuit de grond je huis binnen als je geen isolatielaag in je kruipruimte aanbrengt.
Het is dus zaak dat jij je kruipruimte isoleert als dit nog niet is gebeurd, of dat je er iemand voor inhuurt. De eerste vraag die dan aan jou wordt gesteld is; welk isolatiemateriaal had je in gedachten. Hier zijn een heleboel keuzes mogelijk. Eén keuze springt er echter bovenuit wanneer het gaat om een kruipruimte waar regelmatig een laag water in staat. We hebben het dan over isolatie chips. De isolatiechips zijn gemaakt van EPS, ook wel bekend in de volksmond als piepschuim. EPS is een soort piepschuim die zich perfect leent om als isolatiemateriaal te worden gebruikt. Het materiaal is voor het grootste gedeelte gemaakt van lucht. Die lucht staat stil wat ervoor zorgt dat de EPS chips een isolerende werking hebben. Er zit immers een laag lucht tussen de bodem van jouw kruipruimte en de vloer in. Als jouw kruipruimte regelmatig blank staat zullen isolatie chips blijven drijven op het water en op die manier een buffer vormen tussen het grondwater en jouw huis. Vocht heeft weinig invloed op piepschuim dus je isolatiemateriaal zal niet gaan rotten als er water bij komt. Jij wil natuurlijk graag weten hoeveel het kost om jouw kruipruimte te laten isoleren met isolatie chips. We hebben wat rondvraag gedaan en kwamen tot de volgende bevindingen. We gingen daarbij uit van een huis met een kruipruimte oppervlak van 50 vierkante meter.

Welk product wordt er afgenomen Wat zit er allemaal bij de prijs inbegrepen Per welke eenheid is de prijs berekend Wat zijn de kosten voor de eenheid
Isolatie chips Levering van de isolatiechips per vrachtwagen, isolatiechips, isolatie expert arbeidsloon en BTW Per 50 vierkante meter 1400 euro

 

  • Als je handig bent. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om zelf de isolatie chips aan te brengen in je kruipruimte. Je moet er dan wel voor zorgen dat de isolatiechips in een gelijkmatige laag worden verdeeld en je moet er tegenkunnen om in een nauwe ruimte te komen.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Zie jij het niet zitten om isolatie chips in je kruipruimte aan te brengen; dan geef je de klus uit handen aan een isolatie bedrijf. Dit zal voor de kostprijs die we noemden jouw kruipruimte isoleren.

Hoe is het prijskaartje van isolatiechips in je kruipruimte opgebouwd

Het prijskaartje van isolatiechips in je kruipruimte wordt bepaald door een aantal keuzes die jij maakt als je jouw kruipruimte laat isoleren.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw kruipruimte. We gingen uit van een kruipruimte van 50 vierkante meter. Is jouw kruipruimte kleiner, dan zal je waarschijnlijk minder kwijt zijn. Is je kruipruimte groter, dan zullen de kosten ook toenemen.
  • Keuze 2: Is je kruipruimte goed bereikbaar. Als er een kruipluik naar je kruipruimte gaat is dit een goede plek om de isolatiechips aan te brengen. Is dit luik niet aanwezig, of zit er een tussenwand in je kruipruimte, dan zullen er gaten moeten worden geboord om de isolatiechips aan te brengen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op.

Offertes opvragen

Het handigste bespaar je op het isoleren van je kruipruimte met isolatiechips door offertes op te vragen. Met één klik op onderstaande button vraag jij vrijblijvend meerdere offertes op waar jij je voordeel mee kan doen. Je voordeel kan oplopen tot 40 procent.

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

De meest milieuvriendelijke isolaties

Er zijn heel veel verschillende isolatiematerialen, en ieder heeft zijn eigen functie.

Eenvoudig leidingen in de kruipruimte isoleren

Er bestaan verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee je verwarmingsbuizen kunt isoleren.

5x Kruipruimte isolatie valse vooroordelen

Oude woningen die voor 1980 zijn opgeleverd zijn nog volgens een oud