Informatie over de kruipruimte
Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Het is weer winter. Je merkt het gelijk aan alles. De natuur wordt opeens sprookjesachtig wit. Buiten vriest het dat het kraakt. Jij bent dan ook lekker vaak thuis met de thermostaat op een stand hoger. Je verwacht niet anders dan dat jouw huis snel is opgewarmd en dat die warme lucht zal circuleren door jouw huis heen. Helaas is niets minder waar. De warme lucht die jij opwekt met je cv installatie stijgt al snel op naar boven en komt niet meer terug. Ook aan de grond blijft het akelig koud. Er zit niks anders op dan de thermostaat nog een standje hoger zetten je warme sloffen aantrekken.

*Tip
Kruipruimte isolatie nodig? Ontvang hier vrijblijvend tot 4 offertes van lokale kruipruimtespecialisten.

Hoeveel kost kruipruimte isolatie met parels

De reden waarom de vloer zo koud voelt is heel eenvoudig. Zeker wanneer je in een al wat ouder huis woont. De kruipruimte onder je vloer is aangelegd zodat jij gemakkelijk bij je leidingen kan komen. Bovendien is de achterliggende gedachte dat er lucht staat onder je huis wat voor een natuurlijke isolatie zorgt. Feit is dat de lucht in je kruipruimte wordt ververst door de isolatiegaten en isolatieroosters in je muur. De lucht is dus continu in beweging. Bovendien zijn de meeste huizen in ons land zodanig laag gebouwd dat er voortdurend een laagje grondwater in de kruipruimtes blijft staan. Je krijgt dus een overlast van vocht via je kruipruimtes. Dat vocht klimt op via je muren en je vloer waar het zorgt voor betonrot en een klimaat van schimmelvorming.
Schimmelvorming heeft als rechtstreeks gevolg dat je huis kil aanvoelt en dat er voortdurend kou vanuit je vloer omhoog trekt. Het is dan ook hoog tijd om daar wat aan te doen. Wie niet voortdurend koude voeten wil hebben in de wintermaanden zal een isolatiebedrijf moeten inhuren om kruipruimte isolatie aan te brengen. Kruipruimte isolatie is een isolatievorm die nogal wat voordelen met zich meebrengt. Zo is het allereerst een methode waarvoor geen grootscheepse verbouwing nodig is. Er hoeven doorgaans geen gaten te worden geboord in je huis en je hebt geen rond stuivend isolatiemiddel in je huis tijdens het aanbrengen. Daarnaast is kruipruimte isolatie een isolatiemethode die relatief goedkoop te realiseren is. Een vorm van kruipruimte isolatie die heel goedkoop te realiseren is, is isolatie met parels. Die parels is een isolatiemiddel wat iedereen wel kent onder de naam piepschuim. Piepschuim is gemaakt van een kleine hoeveelheid foam maar vooral van lucht. Die lucht zit in de pareltjes verwerkt en staat stil. Op die manier kan jij je kruipruimte isoleren zoals hij van oorsprong bedoeld was; met stilstaande lucht. Kruipruimte isolatie met parels is nagenoeg de goedkoopste methode. We hebben voor je opgezocht hoeveel jij kwijt bent voor kruipruimte isolatie met parels en kwamen tot de volgende bevindingen.

Welk isolatiemiddel gebruik je Per welke eenheid wordt de prijs berekend Wat zit er bij de prijs inbegrepen Wat is de prijs per eenheid
Isolatie parels Per vierkante meter Aanleveren van de isolatieparels, het isolatiebedrijf inclusief arbeidsloon en BTW Ongeveer 20 euro

 

  • Als je handig bent. Zie jij er niet tegenop om in je kruipruimte te duiken en kan jij zelf de isolatieparels uitspreiden over je kruipruimte, dan mag je rekenen op alleen de materiaalkosten van 10 euro per vierkante meter. Houd er rekening mee dat je dan ook zelf de apparatuur moet regelen en dat je in een kleine ruimte aan het werk moet.
  • Als je al het werk liever uit handen geeft. Laat jij het isolatie werk liever over aan de isolatie expert, dan betaal je het bedrag wat in de tabel staat opgenomen. Voor 20 euro per vierkante meter wordt jouw kruipruimte goed geïsoleerd.

Hoe is het prijskaartje van kruipruimte isolatie opgebouwd

Hoeveel jij kwijt bent voor kruipruimte isolatie bepaal je zelf aan de hand van keuzes die je maakt wanneer je het isolatie bedrijf inschakelt. We hebben die keuzes voor je op een rijtje gezet.

  • Keuze 1: Hoe groot is jouw kruipruimte. De prijs die we noemden is per vierkante meter. Hoe groter jouw huis, hoe duurder de isolatie van je kruipruimte dus zal uitpakken. Een isolatie van 50 vierkante meter komt dus uit op ongeveer 1000 euro. Wil je echter een groter oppervlak laten isoleren met isolatieparels van 75 vierkante meter, dan ben je 1500 euro kwijt aan het isoleren van je kruipruimte.
  • Keuze 2: Laat je gelijk meer zaken isoleren. Als het isolatie bedrijf toch aan de slag is zullen ze voorrijkosten in rekening brengen. Je kan dus meerdere isolatie maatregelen tegelijk laten uitvoeren. Niet alleen maak je dan aanspraak op overheidssubsidie. Je bespaart tegelijk op je voorrijkosten en materiaalkosten aangezien deze maar éénmalig moeten worden aangevoerd.
  • Keuze 3: Laat je gelijk je kruipruimte leegpompen. Een kruipruimte waar een flinke laag water in staat wil je wellicht eerst laten leegpompen. Het isolatiebedrijf heeft hiervoor de apparatuur wel bij zich. De kosten van het wegpompen van grondwater worden later wel weer aan je doorberekend.

Praktische bespaartips

  • Vraag offertes op

Offertes opvragen

De snelste manier van besparen op je isolatie werkzaamheden is door het opvragen van offertes. Met één klik op onderstaande button bespaar jij direct tot wel 40 procent door vrijblijvend meerdere offertes op te vragen.

 

 

Gratis tot 4 offertes in je mailbox?

Wij scoren een 9!  →  530+ Google-reviews

Laatste nieuws

5x Kruipruimte isolatie valkuilen en veel gemaakte fouten

Huizen die voor 1980 zijn gebouwd zijn slechts zelden goed geïsoleerd. De

Checklist kruipruimte isolatie

Een kruipruimte isoleren is een klus die gemakkelijker lijkt dan hij in

Eenvoudig leidingen in de kruipruimte isoleren

Er bestaan verschillende isolatiematerialen op de markt waarmee je verwarmingsbuizen kunt isoleren.